Gyártók Leállítja benzines motorjainak forgalmazását a BMW

Leállítja benzines motorjainak forgalmazását a BMW

autopro.hu/V.R. | 2023.09.25 06:23

Leállítja benzines motorjainak forgalmazását a BMW

Fotó: BMW Group PressClub USA

A BMW értékesítési tilalmat rendelt el minden belső égésű motorral szerelt motorkerékpárjára Észak-Amerika egész területén. Ez nemcsak az új motorkerékpárokra, hanem a kereskedőknél kapható korábbi modellekre is vonatkozik.

Hirdetés

A BMW Észak-Amerika az összes belső égésű motorral felszerelt motorkerékpár értékesítését átmenetileg betiltotta, beleértve a korábbi modellekét is. Az Egyesült Államokban és Kanadában jelenleg csak az idén piacra dobott CE 04 elektromos modellt engedik továbbra is árusítani.

A BMW közleményében hangsúlyozta, hogy az értékesítési tilalomról önként döntöttek és nem biztonsági okokból történik. Az ügyfelek tehát továbbra is használhatják a korábban vásárolt motorjaikat, csupán arról van szó, hogy a kereskedők egyelőre a továbbiakban nem adnak el benzines járműveket a vásárlóknak.

Tisztázatlan körülmények

A tilalmat azzal magyarázták, hogy „valószínűleg nem az előírásoknak megfelelően gyártották” a benzingőz visszatartó rendszer egyik alkatrészét. A német autógyártó ennél konkrétabbat azonban nem árult el. Feltételezések szerint az észak-amerikai károsanyag-kibocsátási előírásoknak való megfeleléssel lehet probléma.

A pontos körülmények egyelőre nem ismertek, de a szabályozás hatásköre jelentős - nem csak egy bizonyos gyártási időszak új járműveiről van szó, hanem minden év modelljeiről. Ráadásul egyelőre nincs információ arra vonatkozóan, hogy az értékesítés leállításának időtartama milyen hosszú lesz, hogy ez egy gyorsan kivezethető intézkedés-e, vagy a megoldást még ki kell dolgozni – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink