Gyártók Beindult a termelés a Byton kínai gyárában

Beindult a termelés a Byton kínai gyárában

autopro.hu/P.B. | 2020.04.20 13:20

Beindult a termelés a Byton kínai gyárában

Fotó: Byton

A kínai elektromosautó-gyártó üzeme egy újabb olyan autógyár, ami a napokban folytatja a koronavírus-járvány miatt leállított termelést. A cég ráadásul rögtön egy komoly projekt tényleges elindításába is belefogott.

Még 2019-ben jelentette a Byton, hogy teljesen elektromos crossovert fog gyártani, ráadásul hatalmas, 48 colos kijelzővel a műszerfal helyén. A koronavírus-járvány miatt a Byton kínai üzemét is le kellett állítani, azonban április közepére újraindult a termelés ott is, és megkezdődött a Byton M-Byte sorozatgyártása is.

A crossover kétféle motorral lesz elérhető: az egyikben egy elektromos motor lesz, a 270 lóerős változat hatótávja 483 kilométer. A másik verzióba duplamotor kerül, ez 400 lóerős lesz, hatótávja pedig valamivel kisebb, 426 kilométeres lesz a tervek szerint.

Az M-Byte első prototípusai már elkészültek, a sorozatgyártás pedig most indul, a kényszerleállást követően.

Óriási kijelző a műszerfal „helyén”

A modell belső tere a jövő technológiáit képviseli. Az oszloptól oszlopig húzódó hatalmas, 48 colos érintőképernyős műszerfal mellett a kormányban is, illetve a vezető ülés karfájában is megtalálható egy kisebb kijelző. A két első ülés háttámláján lévő elektromos képernyők segítségével pedig a hátul utazók is könnyen használhatják az infotainment rendszert.

A Byton M-Byte SUV 35 perc alatt 80 százalékos töltöttségi szintet ér el, ráadásul a tulajdonos otthon is töltheti az autót.

Kiemelt Partnereink