Gyártók Az új MX-5 koncepcióját mutathatja be a Mazda

Az új MX-5 koncepcióját mutathatja be a Mazda

autopro.hu/V.M. | 2023.10.12 08:18

Az új MX-5 koncepcióját mutathatja be a Mazda

Fotó: Mazda Newsroom

A Mazda egy új koncepcióautó bemutatására készül az október 28. és november 5. között megtartandó Japán Mobilitási Kiállításon. A koncepció gyaníthatóan az MX-5 sportautó jövőjébe enged bepillantást.

A Tokiói Autószalon helyébe lépő rendezvényre a Mazda, közleménye szerint egy olyan kiállítással készül, ami tanúsítja, hogy a márka elkötelezett az autók és az autózás szerelmeseit kiszolgáló termékek készítése iránt.

Az üzenetet egy új koncepcióautóval szeretné aláhúzni a japán autógyártó. Az Autocar szerint ez a koncepció a közzétett kép alapján annak a – kezdőképen látható – kupé tanulmánynak a tovább gondolása lesz, amit a Mazda először tavaly ősszel mutatott be egy pénzügyi jelentés részeként. A feltételezést erősíti a hátsó fényszórók azonos sziluettje és a diffúzor közepén lévő, megvilágított függőleges vonalak.

Fotó: Mazda Newsroom

Azt pedig, hogy az MX-5 jövőbeli generációjáról van szó, kettő dolog is alátámasztja. Az egyik, hogy a tavaly bemutatott tanulmány képeit az MX-5 korábbi generációinak képeinek kíséretében hozták nyilvánosságra, a másik pedig, hogy a hamarosan leleplezendő fizikai koncepció a híres roadster több példányával együtt lesz kiállítva a Nissan standján.

A tavaly bemutatott tanulmány hajtásmódját nem ismertette a Mazda, azonban a kipufogóvégek hiánya, illetve a Mazda és a teljes autóipar elektrifikációja arra engednek következtetni, hogy a mérnökök elektromos hajtásban gondolkoznak.

Hogy az újgenerációs MX-5 mikor jelenhet meg, szintén kérdéses. A Mazda nemrég frissítette a 2015-ben bevezetett mostani generációt, ezért nem valószínű, hogy rövid időn belül gyártásba kerül az utód.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink