Gyártók Az Nvidia bővíti együttműködését a BYD-vel

Az Nvidia bővíti együttműködését a BYD-vel

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.19 16:17

Az Nvidia bővíti együttműködését a BYD-vel

Fotó: Nvidia Press

Az Nvidia közölte, hogy bővíti együttműködését a BYD-vel és más kínai autógyártókkal, amelyek versenyt futnak az önvezető járművek és az MI-alapú infotainment technológia kifejlesztéséért, hogy versenyezzenek a globális piacokon.

Hirdetés

A BYD, amely tavaly megelőzte a Teslát,, az Nvidia Drive Thor nevű, következő generációs járműbe épített chipjeit fogja használni, hogy lehetővé tegye az autonóm vezetés és más digitális funkciók magasabb szintjét.

A BYD az Nvidia technológiáját a gyárak és az ellátási lánc racionalizálására, valamint virtuális bemutatótermek kialakítására is használni fogja, mondta Danny Shapiro, az Nvidia autóipari alelnöke. A kínai autógyártók, mint a BYD, Xpeng és a GAC Aion Hyper márkája több olyan autógyártó és autonóm teherautó-fejlesztő cég között van, amelyek a chipgyártó kaliforniai San Joséban tartott GTC fejlesztői konferenciájának részeként bejelentették az Nvidia-val való kibővített együttműködésüket. A kínai autógyártók, a Zeekr, a Geely egysége és a Li Auto korábban már közölték, hogy az Nvidia Drive Thor technológiáját fogják használni.

A kínai autómárkák az Nvidia felé fordulnak, mivel a fejlett technológiával kompenzálják azt, ami jelenleg hiányzik a globális márkaismertségből. A BYD és riválisai arra törekszenek, hogy bővítsék eladásaikat Európában, Délkelet-Ázsiában és más, Kínán kívüli piacokon, miközben a Teslával és más, már befutott nyugati járműmárkákkal versenyeznek a hazai piacon – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink