Gyártók Az érintőképernyőkön spórol félvezetőket a BMW

Az érintőképernyőkön spórol félvezetőket a BMW

autopro.hu/D.Á. | 2021.11.11 15:22

Az érintőképernyőkön spórol félvezetőket a BMW

Fotó: BMW PressClub Global

A globális félvezetőhiány odáig fajult, hogy az autógyártóknak ott kell visszafogni a mikrochipek használatát, ahol csak tudják. Így született meg a döntés, hogy az Egyesült Államokban a BMW több modelljében az infotainment rendszer kijelzője nem lesz érintésérzékeny.

Hirdetés

A vásárlók és az autógyártók is az egyre nagyobb és nagyobb érintőképernyők hívei, most azonban egyes BMW modellekben egyáltalán nem lesz ilyen. A globális chiphiány közepette az autógyártóknak be kell osztania a forrásokat, ezért a BMW a termelékenység megőrzése érdekében nem kínál érintő funkciós infotainment képernyőt a 3-as, 4-es X5-ös, X6-os, X7-es és Z4-es szériájú autóihoz az Egyesült Államokban. Az autóikat így is megrendelő ügyfelek döntését 500 dollárral köszöni meg a BMW.

A gyártó egyik szóvivőjének nyilatkozatából kiderült, az egyértelművé tett amerikai intézkedésen túl világszerte előfordulhat, hogy egyes felszereltségek vagy funkciók nem lesznek rendelhetők, amelyekről BMW tájékoztatja majd az adott ügyfeleket, és ismerteti a lehetőségeket.

Fotó: BMW PressClub Global

Együtt lehet élni vele

A CarThrottle szerkesztői a cikkükben leírták, az új BMW-k tesztelésekor nem szokták használni az érintőképernyőt. Tapasztalataik szerint vezetés közben egyszerűbb és jobb élmény a iDrive rendszer tekerőkapcsolójával vezérelni az infotainment rendszert, így nem biztos, hogy nagy érvágást jelent az érintésérzékenység hiánya a mindennapokban. Azok az amerikai vásárlók, akik ugyanígy gondolják, a kiválaszthatják a „6UY” opciót a BMW konfigurátorában, ezzel azonban törölve nemcsak az érintőképernyőt, hanem a kiparkolást segítő automatikus asszisztenst, a Backup Assistant-et is.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink