Gyártók Az Amazon hamarosan autókat is árul

Az Amazon hamarosan autókat is árul

autopro.hu/Sz.P. | 2023.11.21 08:23

Az Amazon hamarosan autókat is árul

Fotó: Hyundai Newsroom

Azok az amerikaiak akik épp új autót keresnek, lehet hogy épp a világ legnagyobb piacterén fogják megtalálni. A kereskedelmi óriás ugyanis bejelentette, hogy a Hyundai-jal közösen belépnek az autópiacra.

Az ember az Amazonon szinte bármit megtalál, eddig csak az autók hiányoztak a platformról. Ez azonban 2024-től megváltozik. A cég a 2023-as Los Angeles-i Autószalon keretein belül jelentette be, hogy jövő évtől már autókat is fognak kínálni. Az ajánlat egyelőre csak Amerikára és a Hyundai-ra, mint egyetlen partnerre korlátozódik. Az ügyfelek online választhatják ki és rendelhetik meg az új autójukat, majd átvehetik azt egy helyi márkakereskedőnél.

Új utat nyitnak az autóvásárlásban

A Hyundai és az Amazon 2024-től szorosabban együtt akar működni. Ennek érdekében a Hyundai az AWS felhőszolgáltatását használja a rendszereiben, és az autógyártó következő járműveiben már lesz beépített Amazon Alexa asszisztens is. Az Amazon a stratégiai partnerség részeként teszi elérhetővé a platformját, a cél az autóvásárlás megkönnyítése, ugyanakkor az Alexa autóban való használatának népszerűsítése és egyszerűsítése.

A Hyundai szerint ez a partnerség az első autógyártóvá teszi, amely „teljeskörű, end-to-end tranzakciókat” kínál az amerikai Amazonon. Ezáltal az ügyfelek számára a lehető leggördülékenyebbé válhat az autóvásárlás. Az Amazonon kereshetnek a környékükön elérhető járműveket. Ha az érdeklődők megtalálták a kívánt modellt, a fizetés a már megszokott módon, az Amazon különböző fizetési és finanszírozási lehetőségein keresztül történik. A vásárló ezután vagy átveheti a járművet egy kiválasztott időpontban, vagy elszállíttathatja azt egy helyi kereskedőhöz - írja az Efahrer.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink