Gyártók Az Alfa Romeo dizájnere csatlakozott a Mitsubishihez

Az Alfa Romeo dizájnere csatlakozott a Mitsubishihez

autopro.hu/S.B. | 2018.08.10 15:24

Az Alfa Romeo dizájnere csatlakozott a Mitsubishihez

Kisebb arculatváltásra készül a Mitsubishi, miután Alessandro Dambrosio személyében októberben új vezető érkezik a gyártó dizájntervező csapatának élére.

Más formát kaphatnak a Nissan/Mitsubishi konzorcium autói, hiszen hivatalosan is megerősítették, hogy Alessandro Dambrosio októberben csatlakozik a Mitsubishihoz, mint dizájntervezését felelős vezető. A szakember három stúdióban Japánban, Tokióban és Frankfurtban – vezeti a majd a tervezőcsapatokat.

A milánói származású Dambrosio korábban dolgozott a Fiatnál, az Alfa Romeonál, de volt már a Maserati formatervezője, sőt megfordult a VW-csoportnál is, ahol az Audi márka alkalmazta.

Alessandro egy nagyon tapasztalt és képzett tervező, már most komoly karriert tud háta mögött vezető autógyártóknál, mondta Tsunehiro Kunimoto. A Mitsubishi design divíziójának első embere hozzátette, azt várja az új vezetőtől, hogy inspirálja a dolgozókat, akik így kialakíthatják a Mitsubishi Design következő generációját, hozzájárulva ezzel a Mitsubishi Motors márka újjáépítéséhez és fejlesztéséhez.

Dambrosio a megfelelő időpontban érkezett a vállalathoz, ugyanis az egy kreativitásban stagnáló időszak után megújítani készül autóinak kinézetét. Az év elején Seiji Watanabe formatervező is csatlakozott a Mitsubishihez. Úgy tűnik, hogy a márka reneszánszát éli.

Kiemelt Partnereink