Gyártók Autót venne? Biztonságosabbá válik a Kia Rio és a Hyundai Accent

Autót venne? Biztonságosabbá válik a Kia Rio és a Hyundai Accent

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.12 06:03

Autót venne? Biztonságosabbá válik a Kia Rio és a Hyundai Accent

Az újratervezett kisautók jó minősítést értek el a sofőroldali, és elfogadhatót az utasoldali törések tesztjein. Jó hír, hogy mindkét kategóriában jelenetős a javulás.

Az újratervezett Kia Rio és Hyundai Accent jelentős fejlődést mutatott a Közúti Biztonsági Intézet tesztjei szerint. A kisautók korábbi verziói gyenge minősítést értek el az eddigi teszteken, ráadásul a sofőroldalon nagymértékben benyomódtak az alkatrészek az autó belső tereibe.

A 2013-as Accent és az azonos évjáratú Rio tesztjein a benyomódás közel 30 centiméteres volt az oszlop alsó részén, a zsanérnál, és a kormányoszlop elmozdulása pedig sajnos lehetővé tette, hogy a bábu feje lecsússzon a légzsákról. Baleset esetén a fej nekiütközött a műszerfalnak, mivel a biztonsági öv túl nagy előre irányuló mozgást engedett.

Ezzel ellentétben az újratervezett, 2018-as modellek jó minősítést értek el a teszteken a sofőr oldalán, míg az utasoldalon az eredményük elfogadható lett. A javulás ellenére van még hová fejlődni, az ülésre rögzített bábu feje lecsúszott a jobboldali légzsákról.

Sajnos korábbi rossz teljesítményük miatt mindkét modellt kizárták a legbiztonságosabb autók klubjából, azonban a javulás így is szemmel látható.

A videón láthatók a 2013-as és a mostani tesztek

Kiemelt Partnereink