Gyártók Ambiciózus célt tűztek ki 2024-re az oroszok

Ambiciózus célt tűztek ki 2024-re az oroszok

autopro.hu/P.B. | 2024.01.02 06:16

Ambiciózus célt tűztek ki 2024-re az oroszok

Fotó: Lada

2023-ban még a háború miatt szankciók miatt csökkentett elvárásait sem tudja teljesíteni az Avtovaz, a Lada brand anyavállalata. Ennek ellenére a következő évre már bátrabb célokat tűzött ki az orosz gyártó.

Az orosz állami autógyártó, az Avtovaz december 29-én közölte, hogy jövőre 500 ezer Lada legyártása a célja. A gyártó 2023-ban nem tudta elérni a 400 ezres kitűzött célját, pedig azt már a szankciók után fogalmazta meg a cég. A várakozások szerint az Avtovaz valamivel több, mint 374 ezer Ladát gyártott a 2023-as esztendőben.

Az Egyesült Államok szeptemberben új szankciókat vezetett be Oroszország ellen. Ezek a tengeri ágazatot, a technológiai beszállítókat, valamint az orosz fegyverrendszereket gyártó és javító létesítményeket érintette, köztük az Avtovazt is.

Az Avtovaz novemberben közölte, hogy a szankciók miatt mintegy tíz százalékkal csökkentette az egyetlen autómárkájának számító Ladák termelési előrejelzését a korábban becsült 400 ezerhez képest – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink