Gyártók Állítólag a Suzuki egy teljesen elektromos kisbuszon dolgozik

Állítólag a Suzuki egy teljesen elektromos kisbuszon dolgozik

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.13 12:18

Állítólag a Suzuki egy teljesen elektromos kisbuszon dolgozik

Fotó: Suzuki

A Suzuki megerősítette, hogy az EVX SUV szériaváltozata 2025-ben debütál, de az új indiai jelentések szerint a vállalat egy kapcsolódó modellen is dolgozik.

Hirdetés

A pletykák szerint 2026 szeptemberére egy teljesen elektromos kisbusz debütál az indiai piacon, amelynek alapjait megosztja a közelgő Vitara méretű SUV-val. A modell kódneve YMC, és ez lesz az első elektromos kisbusz, amely a Suzuki emblémáját viseli. A hírek szerint a Suzuki és a Toyota közös projektjeként jelenleg fejlesztés alatt álló architektúrán fog futni, amelyet többféle karosszériaváltozat befogadására terveztek.

Ami a hajtásláncot illeti, várhatóan az EVX akkumulátor-opciókat és az elektromos motort örökli majd. Frissítésként a SUV 40 kilowattórás és 60 kilowattórás akkumulátorcsomagokkal lesz elérhető, amelyek a becslések szerint akár 500 km-es elektromos hatótávolságot kínálnak az összkerékhajtás mellett.

Ha a hírek igazak, akkor a vállalat valamikor a következő években egy koncepcióval előzetesen bemutathatja a minibuszt, amelyből képet kaphatunk a formavilágáról. Az Autocar India értesülései szerint a Maruti Suzuki azt tervezi, hogy akár nyolc új autóval, SUV-val és MPV-vel bővíti helyi kínálatát, amelyek valamikor a következő években érkeznek. Ezek közül három teljesen elektromos hajtásláncú lesz, a többi pedig belső égésű vagy hibrid – írja a Carscoops.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink