Gyártók A Xiaomi megkezdi az elektromos modelljének szállítását

A Xiaomi megkezdi az elektromos modelljének szállítását

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.13 08:23

A Xiaomi megkezdi az elektromos modelljének szállítását

Fotó: Xiaomi

A kínai Xiaomi megkezdi az első elektromos SU7 modelljének szállítását márciusban, a világ legnagyobb autópiacára lépve egy brutális árháború közepette.

Az okostelefon-gyártó, Kína ötödik legnagyobbja egy Weibo-posztban közölte, hogy országszerte 29 városban 59 üzletben veszik fel a megrendeléseket. Március 28-ra terveznek egy bemutató eseményt, amikor várhatóan bejelentik az új e-autó árát. A kínai elektromosautó-eladások 18 százalékkal emelkedtek január-februárban, ami nem sokkal marad el a 2023-as év egészére várt 21 százalékos növekedéstől. A Speed Ultra 7 (SU7) szedán decemberi bemutatóján Lei Jun vezérigazgató azt mondta, hogy a Xiaomi a világ öt legnagyobb autógyártója közé kíván kerülni.

A Lei által reklámozott SU7 „szuper elektromos motor" technológiával rendelkezik, amely gyorsabb gyorsulási sebességre képes, mint a Tesla és a Porsche e-autói. Elemzők szerint az autónak a Xiaomi népszerű telefonjaival és más elektronikus eszközeivel közös operációs rendszere vonzó lesz a vállalat meglévő ügyfelei számára. Az autókat az állami tulajdonú BAIC autógyártó egyik egysége fogja gyártani egy pekingi gyárban, amelynek éves kapacitása 200.000 jármű – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink