Gyártók A VW videója elmagyarázza a szigorúbb WLTP tesztfolyamatot

A VW videója elmagyarázza a szigorúbb WLTP tesztfolyamatot

autopro.hu/Sz.K. | 2019.06.29 05:00

A VW videója elmagyarázza a szigorúbb WLTP tesztfolyamatot

Euro 6d TEMP EVAP ISC – ez a károsanyag-kibocsájtási standard bonyolultabbik neve, mely minden újonnan forgalomba kerülő járműre érvényes lesz 2019. szeptember 1-jétől. A WLTP (Könnyű Gépjárművek Világszerte Összehangolt Teszteljárása, Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) folyamatot tavaly mutatták be, de még jobban szigorítják az új technológiai kívánalmaknak köszönhetően. A Volkswagen videóban magyarázza el a főbb fejlesztéseket.

Ebben a folyamatban az EVAP rövidítés a párolgási emisszió bizonyítására szolgál. Egy, az üzemanyagrendszerben elhelyezett aktív szenes szűrő kivédi, hogy a benzingőz a Volkswagen modelljeiből a levegőbe kerüljön. Korábban ezt hermetikusan lezárt kamrában tesztelték egy 24 órás folyamatban. A jövőben azonban a folyamat 48 órás lesz, állandó határértékekkel. A járműveket úgy alakítják át, hogy megfeleljenek ezeknek a további kívánalmaknak.

További fő változás a második lépcsős WLTP-vel annak a mérése, hogy a károsanyag-kibocsájtási határértékeket betartja-e a jármű működés közben. A jövőben a járművek ötéves korukig bármikor alávethetők véletlenszerű WLTP teszteknek. Ez az ellenőrzés akár 100 ezer kilométeres távon is megtehető. A VW továbbá mobil kipufogógáz mérő laboratóriumot is használ ügyfelei autójának mérésére.

Az első lépcsős WLTP 2018. szeptember 1-jével lépett hatályba minden új autón. A tény, hogy a következő lépcsőfok csupán egy évvel később érkezik – és természetesen lesznek még továbbiak is – a nagyfokú összetettségnek köszönhető. A 2019 szeptemberében életbe lépő szabályozások is tartalmaznak részleteket a korábbi folyamatról, és jogi biztonságot kínálnak.

A VW videója elmagyarázza a legfőbb változásokat a WLTP tesztfolyamatban.

Kiemelt Partnereink