Gyártók A VW emdeni üzeme lesz az e-mobilitás új központja

A VW emdeni üzeme lesz az e-mobilitás új központja

autopro.hu/H.J. | 2020.07.07 08:20

A VW emdeni üzeme lesz az e-mobilitás új központja

Fotó: Volkswagen Newsroom

Nagy hangsúlyt fektet a Volkswagen az elektromos fejlesztésekbe. Az Emdenben található üzem átalakításai már elkezdődtek, az első zöld modellek 2022-ben gördülhetnek le a szalagról. A gyár átépítése mintegy egymilliárd euróba kerül a vállalatnak.

A járvány okozta nehézségek ellenére a Volkswagen tovább fejleszti e-mobilitási képességeit. Az emdeni üzem az első olyan hely lesz Alsó-Szászország tartományban, ahol a hagyományos autók gyártása mellett lehetőség lesz az elektromos modellek nagyobb volumenű gyártására is.

A teljesen elektromos SUV ID.4 gyártása két év múlva kezdődik, melyet olyan elektromos járművek is követnek majd, mint a Passat Sedan és Estate, az Arteon és az Arteon Shooting Brake. A fejlesztések utolsó szakaszában az üzem tervezett gyártási kapacitása évi 300 ezer elektromos autó lesz.

A projekt keretein belül egy 50 ezer négyzetméteres, kizárólag elektromos modellek gyártására alkalmas csarnokot építenek. Emellett a karosszéria, a festék és sajtóközpontokat is bővítik, melyek várhatóan 2021-ben készülnek el.

Összetett csapatmunka

2019 ősze óta az emdeni üzem munkatársai aktívan részt vesznek a zwickaui gyár fejlesztési folyamataiban, így a munkatársak megoszthatják egymással tapasztalataikat. A márka nagy hangsúlyt fektet az alkalmazottak kompetenciáinak bővítésére, így a munkatársak egyéni fejlesztéseivel folytatják az e-mobilitásra való áttérést. A gyár alkalmazottai a termelés megkezdéséig összességében több mint 60 ezer napnak megfelelő képzési napon vesznek majd részt.

Vezető szerep az e-mobilitásban

A Volkswagen az elektromos piac vezetőjévé szeretne válni: 2025-ig több mint 20 teljesen elektromos modellt dob a piacra, 2050-ig pedig teljesen kibocsátásmentessé szeretne válni. 5 éven belül egyharmadával csökkenti szén-dioxid-kibocsátását, két éven belül pedig közel 11 milliárd eurót fektet be a fejlesztésekbe – olvasható a VW sajtóoldalán.

Kiemelt Partnereink