Gyártók A világ minden pontjáról kap megrendelést a Ganz

A világ minden pontjáról kap megrendelést a Ganz

MTI | 2023.12.19 13:21

A világ minden pontjáról kap megrendelést a Ganz

Fotó: Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft.

Sikeresen tért vissza a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. (Ganz) forgógép üzletága a nemzetközi piacra, miután novemberben egyetlen hónap alatt hat új nemzetközi megrendelésről írtak alá megállapodást együttesen 4,3 millió euró értékben az üzletág képviselői - közölte a társaság.

Kiemelték, hogy a társaság 2024-ben további növekedésre számít a forgógépek gyártása és szervizelése terén.

A közleményben ismertetik, hogy az üzletkötések sorából kiemelkedik az észak-amerikai újrahasznosító vállalat megrendelése egy német viszonteladó cégen keresztül, amely egy 6000 lóerős csúszógyűrűs motor gyártására adott megbízást egy nagyteljesítményű shredder-, vagy aprítóberendezés felállításához.

A társaság egy 6 megawatt teljesítményű, csúszógyűrűs motor gyártására és szállítására kapott megbízást egy közel-keleti acélgyártó vállalat számára, amely egy régi, kisebb teljesítményű motort szeretne egy ugyanakkora méretű, de nagyobb teljesítményre képes berendezéssel cserélni.

Érkezett új megrendelés a cementiparból is. A Ganz egy 1600 kilowatt teljesítményű, egyedi tervezésű motort szállíthat egy spanyol cég afrikai cementgyárába. A német InterCem Cement AG pedig három egyedi tervezésű motort rendelt meg a Ganztól a Burkina Fasoban működő cementgyárába.

Ugyancsak Németországból, az ABB vállalat adott jelentős értékű megbízást egy, a gerjesztő elektronikához szükséges gépcsoport gyártására, szállítására és helyszíni installálására.

A szlovén SIJ Acroni acélgyártól pedig egy meleghengerállvány hajtómotorjának elkészítésére érkezett megbízás. A gyártás mellett a vállalat felel a motor Jesenice településre történő szállítmányozásáért, az összeszerelésért és a helyszíni tesztek elvégzéséért egyaránt - sorolták a közleményben.

Folyamatos növekedés

Az elmúlt években a Ganz mindhárom - transzformátor, forgógép és szerviz - üzletága jelentősen növelni tudta forgalmát a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt.

A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. 2020-ban alakult, és miután a CG Electric Systems Hungary Zrt.-vel szemben 2020 júliusában felszámolási eljárás indult, a társaság nyilvános aukció keretében megvásárolta a tápiószelei Ganz-gyárat, az ahhoz tartozó eszközállományt, továbbá munkaszerződéseket kötött a társaság mintegy 300 korábbi munkavállalójával.

A reorganizáció eredményeként a vállalat több mint 15 év után újra 100 százalékban magyar tulajdonba került. A társaság a tápiószelei gyárban több mint 400 munkavállalót foglalkoztat, ezzel a régió egyik legjelentősebb munkaadója.

Korábbi közlés szerint a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. árbevétele 2023 első felében csaknem háromszorosára, 35,4 millió euróra, nagyjából 13,6 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest, az adózás utáni eredmény elérte a 2,8 millió eurót, a mintegy 1,072 milliárd forintot.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink