Gyártók A vártnál kisebb a General Motors vesztesége

A vártnál kisebb a General Motors vesztesége

autopro.hu/P.B. | 2020.07.29 15:18

A vártnál kisebb a General Motors vesztesége

Fotó: GM Media

A pickupok iránti keresletnek és az agresszív költségcsökkentésnek hála a General Motors második negyedéves számai jobbak, mint azt előzetes gondolták. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lett volna veszteséges időszak ez az Egyesült Államok legnagyobb autógyártója számára, azonban kevesebbet buknak, mint várták.

A GM szerint az eredményeik azt mutatják, hogy a cég rugalmasan tudott alkalmazkodni a helyzethez, valamint a korábbi befektetései megtérültek. A vártnál jobb eredmény azt jelenti, hogy a General Motors nettó vesztesége 806 millió dollárt volt az idei második negyedévben, míg tavaly ugyanebben az időszakban 2,4 milliárd dollár bevételt könyvelhetett el.

Az egyszeri tételeket nem számolva a GM részvényenként 50 centet veszített a második negyedévben, szakértők azonban ennél sokkal rosszabb, 1,77 dolláros veszteséggel számoltak részvényenként – írja a Reuters.

Ahogyan arról korábban az autopro.hu is beszámolt, május 18-áig az összes észak-amerikai autógyár leállt, ez pedig komoly kiesést jelent az USA autóiparának. A kereslet minden szegmens iránt visszaesett, azonban a pickupok iránt kisebb mértékben, így a GM is főleg ezen ágazatnak köszönhetően zárt a vártnál jobb negyedévet.

Kiemelt Partnereink