Gyártók A Tesla német gyárába látogat Elon Musk

A Tesla német gyárába látogat Elon Musk

autopro.hu/P.B. | 2024.03.13 10:25

A Tesla német gyárába látogat Elon Musk

Fotó: Tesla

Március elején gyújtogatás miatt kellett egy hétre leállni a Tesla németországi gyárának. A gyár március 11-étől üzemel, a termelés fokozatosan indulhat újra. A gyújtogatást követően Elon Musk, a vállalat vezérigazgatója is meglátogatná a Berlin melletti üzemet.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, gyújtogatás miatt a grünheidei Tesla-gyár körülbelül egy hétre leállt. Bár a gyár egyes részei már március 11-én megnyitottak, a termelés csak lassan, fokozatosan indulhat újra, a teljes – eddigi – kapacitás elérése még nem tudni, mikor lesz.

A gyújtogatást követően Elon Musk vezérigazgató is szeretne Grünheidébe látogatni a „Table Media” értesülései szerint. Az rbb a brandenburgi vezetéstől megtudta, hogy Musk Dietmar Woidke brandenburgi miniszterelnökkel (SPD) és Jörg Steinbach gazdasági miniszterrel (SPD) is tárgyalni fog. Musk látogatását hivatalosan azonban még nem erősítették meg.

A gyár egyik szóvivője szerint nagyon nehéz megjósolni, mikor térhet vissza a megszokott mederbe a munka. Bár az áramellátás már működik, a gépek visszakapcsolása nem olyan, mint egy villanykörte - minden robotvezérlést egyenként újra kell indítani, és minden rendszert ellenőrizni kell az esetleges sérülések szempontjából.

Szélsőbaloldali akció

A grünheidei üzem közelében lévő nagyfeszültségű oszlopban gyújtogatás miatt keletkezett tűz március 5-én. A tűz miatt a gyár és számos környékbeli háztartás áramellátása is szünetelt. A felelősséget a Brandenburgi Alkotmányvédelmi Hivatal által baloldali szélsőségesnek minősített „Turn off Tesla Volcano Group!” szervezet magára vállalat. A rendőrség hitelesnek minősítette a beismerő levelet.

Az amerikai elektromosautó-gyártó több napig tétlen volt Berlin melletti üzemében, Andre Thierig üzemvezető pedig kilenc számjegyű eurós összegre becsülte a kárt – írja az rbb.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink