Gyártók A Tesla működését mostantól neurális hálók kezelik

A Tesla működését mostantól neurális hálók kezelik

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.18 14:17

A Tesla működését mostantól neurális hálók kezelik

Fotó: Pexels

Az FSD Beta v12 volt az egyik legjobban várt frissítés a Tesla vitatott 2-es szintű ADAS rendszeréhez, amely reményei szerint végül 4-es vagy akár 5-ös szintű lesz.

Hirdetés

A Tesla v12-es szoftverfrissítése bevezeti azt, amit Musk „végponttól végpontig neurális hálóknak" nevezett. A legnagyobb különbség a korábbi FSD-frissítésekhez képest, hogy a jármű vezérlését mostantól neurális hálók kezelik, nem pedig programozók által kódoltak. Ezt a különbséget úgy reklámozzák, mint ami rengeteg javulást hozhat.

A Teslának tavaly kellett volna kiadnia a v12-es változatot, de azt elhalasztották. Az autógyártó januárban kezdte el kiadni a frissítést, de csak néhány ügyfélnek. A széles körű kiadást többször is elhalasztották, a frissítés több új verzióját csak a Tesla alkalmazottai és néhány ügyfél számára adták ki. Egészen mostanáig.

Sok Tesla FSD-tulajdonos számolt be arról, hogy új szoftverfrissítést kapott, amely tartalmazza az FSD Beta v12.3-at. Úgy tűnik, nem kellett sok idő ahhoz, hogy a Tesla úgy gondolja, érdemes a Tesla FSD-tulajdonosok szélesebb flottájának is eljuttatni. Az új frissítést a Tesla még mindig „béta"-ként tünteti fel annak ellenére, hogy Musk tavaly azt mondta, hogy a v12 nem lesz béta – írja az Electrek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink