Gyártók A Taycan vitte a prímet a Porschénál

A Taycan vitte a prímet a Porschénál

autopro.hu/V.M. | 2020.09.24 16:22

A Taycan vitte a prímet a Porschénál

Fotó: Porsche Newsroom

Augusztusban az elektromos Taycan vált a Porsche legnagyobb számban értékesített modelljévé az Európai Unióban – derül ki a JATO Dynamics statisztikáiból.

Összesen 1183 darab kelt el az akkumulátoros elektromos típusból, ami a Porsche havi értékesítéseinek 23,7 százalékát jelenti.

Tizenkettővel felszorozva azonban ez még mindig csak nagyjából 14 ezer járművet jelentene, ami jóval az eredetileg tervezett évi 20 ezer darabos gyártási mennyiség alatt maradna. Az új tervekben azonban már ennél is több, évente 40 ezer autó legyártása szerepel a váratlanul nagy kereslet miatt.

A Cayenne-t is jól vitték

A Porsche második legnépszerűbb modellje a 911 volt, 1097 eladással, míg a harmadik helyre a Cayenne SUV küzdötte fel magát, 711 értékesítéssel.

Azt azért meg kell jegyezni, hogy utóbbi típus, csak akkor nem áll az első helyen, ha a kupésított Cayenne Coupe-t teljesen különálló modellnek vesszük – ahogy azt a JATO Dynamics is teszi. Amennyiben a kettő modellt együtt tekintenénk, 1265 eladás jönne ki.

Míg a Taycan eladási nagyon jól mentek, sok más modellből jóval kevesebb kelt el, mint egy évvel korábban. A Panamera esetében volt a legnagyobb, 71 százalékos visszaesés, de 911-ből is kevesebbet vittek 37 százalékkal. A csökkenés hátterében a vírushelyzeten kívül akár az új Taycan is állhat, ami „kannibalizálta” az eladásokat – jegyzi meg az InsideEVs cikke.

Kiemelt Partnereink