Gyártók A Stellantis résztulajdonosává válhat az olasz állam

A Stellantis résztulajdonosává válhat az olasz állam

autopro.hu/V.M. | 2021.01.08 09:19

A Stellantis résztulajdonosává válhat az olasz állam

Fotó: Groupe PSA Media

Az olasz állam részesedést vásárolhat az olasz-amerikai Fiat Chrysler autóipari konszern és a francia PSA Csoport egyesülésével rövidesen létrejövő Stellantisban – árulta el az olasz gazdaságiminiszter-helyettes, Antonio Misiani.

Misiani a La Repubblica olasz lapnak nyilatkozva beszélt arról, hogy a francia államhoz hasonlóan az olasz is részesedéshez juthat a január 16-án létrejövő új autóipari csoportban.

A miniszterhelyettes a lehetséges lépést azzal magyarázta, hogy a Stellantishoz nemzeti foglalkoztatási és ipari érdekek fognak kötődni. Hozzátette, hogy tulajdonrész vételére csak konszenzus alapján, valamint bizonyos feltételek fennállása esetén kerülhet sor, utóbbiak pedig „nem adottak a pillanatban.”

Párizs, ami jelenleg a PSA egyik legnagyobb részvényese, 6,2 százalékos tulajdonrésszel fog rendelkezni a Stellantisban, aminek legnagyobb befektetője az Exor lesz 14,4 százalékkal. Az Agnelli családhoz tartozó Exor holding vállalat jelenleg az FCA fő részvényese – írja a Reuters.

Az olasz miniszterhelyettes az interjú során a technológiai átállásra is kitért. Mint mondta, a mostaniakon felül egy új, hosszú távú perspektívával alkotott ösztönző mechanizmusra lenne szükség, amiben környezetvédelmi célokat is meg kellene fogalmazni.

Kiemelt Partnereink