Gyártók A Stellantis is Dél-Amerikában kezd költekezni

A Stellantis is Dél-Amerikában kezd költekezni

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.07 15:21

A Stellantis is Dél-Amerikában kezd költekezni

Fotó: Stellantis

A belső égésű motorok befellegzését eltúlozták, mivel a legnagyobb autógyártók némelyike még mindig milliárdokat öl bele.

A Stellantis a következő autógyár, amely jelzi, hogy nem áll szándékában egyhamar lemondani a belső égésű autókról. A 14 márkát birtokló autóipari óriás Dél-Amerikában 6 milliárd dollárnak megfelelő összeget költ új motorokra és járművekre. Az eddigi legnagyobb beruházásként a dél-amerikai autóiparban, a kiadások több mint 40 autó bevezetését és a benzinnel és etanollal működő motorok fejlesztését támogatják.

A Stellantis tervez hibrid-flex és plug-in hibrid-flex összeállítású járműveket is, amelyek a még jobb hatékonyság érdekében a sokoldalú belső égésű motort akkumulátorral kombinálják. Emellett legalább egy teljesen elektromos autót is gyártani fog a régióban. A beruházások 2025 és 2030 között valósulnak meg.

Ezeket a villamosított, rugalmas üzemanyaggal működő motorokat a Stellantis kiterjedt portfóliójának több modelljéhez fejlesztik ki. Ráadásul a költségek alacsonyan tartása érdekében mindegyik kompatibilis lesz a Dél-Amerikában már meglévő gyártósorokkal. Az új flex-fuel hibrid modellek 2024 végén jelennek meg, és egyes járművek duplakuplungos automata sebességváltót kapnak – írja a motor1.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink