Gyártók A Smart újdonsága szakít a márka hagyományaival

A Smart újdonsága szakít a márka hagyományaival

autopro.hu/P.B. | 2021.09.09 14:17

A Smart újdonsága szakít a márka hagyományaival

Fotó: Smart

A Mercedes-Benz kisautókat gyártó leányvállalata, a Smart egészen meglepő koncepcióval rukkolt elő. A Concept #1 névre hallgató tanulmányautó egy ötajtós SUV, amivel az amerikai piacon is sikereket érhet el a márka.

Nem ez lesz az első ötajtós Smart, hiszen ForFour néven már létezik egy, az első miniautóknál nagyobb, négyszemélyes modellje is a márkának. A most bemutatott tanulmányautó azonban nem csak méretében szakít a Smart hagyományaival – ellentétben az eddigi modellekkel, a Concept #1 formája és külső jegyei sem emlékeztetnek a Smartra.

A Smart SUV a crossoverek tipikus jegyeit viseli magán, messziről nézve könnyen összekeverhető bármilyen modern SUV-val. A hűtőrács és a vékony lámpák már-már erőteljes megjelenést kölcsönöznek az autónak – az pedig megszokott, hogy a tető színe abszolút kontrasztos a jármű többi részével.

Belül szinte Mercedes

A Smart tervei szerint prémium márkává szeretne válni, ezt erősíti az utastért több megoldása is. Különösen figyelemfelkeltő a csiszolt arany színű díszítés használata a műszerfalon, a kormányon és a konzolon. A fehér belső térrel és a nagy ablakokkal egy kicsit a Maybach EQS-re emlékeztet az utastér, igaz, a Smartban csak egy kijelző van – ez a klíma állítására és az infotainment rendszer használatára való.

Fotó: Smart

Bár a Concept #1 csak egy tanulmányautó, a Smart szerint később sorozatgyártásra is kerülhet egy hasonló modell. A fejlesztést a Volvo és a Lotus anyavállalata, a Geely vezeti, a Mercedes pedig a külső és belső kialakítással foglalkozik.

A technikai adatai nem ismertek az autónak, de természetesen elektromos hajtású lesz, ahogyan minden jövőbeli Smart modell – írja az Autoblog.

Kiemelt Partnereink