Gyártók A Seat jól van, hozza a megújult Ibizát és Aronát

A Seat jól van, hozza a megújult Ibizát és Aronát

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.22 06:21

A Seat jól van, hozza a megújult Ibizát és Aronát

Fotó: Seat

Wayne Griffiths, a Seat főnöke szerint a márka „nagyon jó egészségnek örvend”, és a közeljövőben a teljes modellpalettát felfrissítik – és továbbra is vizsgálják a jövőbeli belépő szintű elektromos autók lehetőségeit.

A Seat éves médiakonferenciáján Wayne Griffiths, a márka főnöke kitartott amellett, hogy a márkának továbbra is kulcsszerepe van. „Számunkra mindig is egyértelmű volt, hogy a márka nem fog eltűnni” – mondta. „Miért hagyna eltűnni egy márkát, amely 70 éve létezik? A kérdés az: mikor van itt az ideje, hogy többet tegyünk?”

Griffiths elmondta, hogy a közelmúltban a Cuprára való összpontosítás szükséges volt a vállalat árrésének és jövedelmezőségének javítása érdekében, és hogy a Seat volumenének növelésének képességét az elmúlt években befolyásolta a félvezetőhiány.

A cég azonban tavaly körülbelül 290.000 Seat modellt adott el, ami 24 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Griffiths hozzátette: „Az üzenet egyértelmű: a Seat márka remek egészségnek örvend, és továbbra is kulcsszerepet fog játszani nyereséges növekedésünk elérésében a jövőben.”

Visszakerültek a helyükre

Griffiths elmondta, „fontos, hogy a Seat márka visszakerüljön a helyére”, ami „új befektetésekkel jár a márkába és modelljeibe”. Idén megújul a Seat Leon, 2025-ben pedig a Seat Arona crossover – a márka legkelendőbb – felújított változatai, valamint a Seat Ibiza megjelenése következik. A jövőben az Ateca is „felújításra kerül, és élettartama meghosszabbodik”.

Griffiths utalt rá, hogy a frissített modellek átdolgozott plug-in hibrid és üzemanyag-hatékony hajtásláncokat kapnak, amelyek kétségtelenül megegyeznek a Volkswagen Csoport többi, nemrégiben frissített modelljével, amelyek az MQB platformra épülnek. A cég „megnézi, mit tudunk szállítani az elektromos világban a Seat márkanév alatt”, hozzátéve, hogy „a legjobb még hátravan” – írja az Autocar.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink