Gyártók A Porsche ajtót nyit az Apple CarPlay-nek

A Porsche ajtót nyit az Apple CarPlay-nek

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.08 11:21

A Porsche ajtót nyit az Apple CarPlay-nek

Fotó: Porsche

Amíg egyes autógyártók az Apple CarPlay-től a beépített megoldások felé távolodnak, mások az okostelefon-integrációs technológiát alkalmazzák.

A technológiát alkalmazók egyike a Porsche, amely az első autógyártó, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy a jármű egyes funkcióit az Apple CarPlay segítségével irányítsák. Ez azt jelenti, hogy nem kell többé azzal a kellemetlenséggel szembesülni, hogy ki kell lépni a CarPlay felületéről, hogy néhány járműbeállítást módosítsanak, majd visszatérni a CarPlayhez, hogy folytatni lehessen a telefon alkalmazásainak használatát.

A My Porsche alkalmazáshoz való hozzáférés mostantól a CarPlay-en keresztül is lehetséges, és az alkalmazással a CarPlay-felhasználók olyan funkciókat végezhetnek, mint az audiobeállítások, a rádióállomások, a klímavezérlés és a környezeti világítás beállítása.

Szintén újdonság a Performance Dashboard funkció, amellyel a CarPlay-felhasználók valós időben követhetik nyomon a teljesítményadatokat, például a végsebességet, az átlagsebességet, a g-erőket, a megtett távolságot és még sok mást. Az Apple Maps használata a CarPlay-ben figyelembe veszi az elektromos járművekre vonatkozó speciális adatokat is, és optimalizált e-autó útvonaltervezést végez az utazások során.

Folyamatosan fejlesztenek

A Porsche további fejlesztéseket hajtott végre a My Porsche alkalmazásban, amelyekből a nem Apple-felhasználók is profitálhatnak. Ezek közé tartozik az egyszerűsített kezdőképernyő, amely a korábbinál nagyobb funkcionalitást kínál, részben az új gyorsfunkcióknak köszönhetően, amelyek közvetlen hozzáférést biztosítanak a gyakran használt funkciókhoz.

A jármű és a CarPlay szorosabb integrációját az okostelefon-integrációs rendszer következő generációs változatában tervezik. Ez az infotainment képernyőn túl a digitális műszeregységre is kiterjed majd. Várhatóan a Porsche és az Aston Martin lesznek az első autógyártók, amelyek kompatibilitást kínálnak a rendszerrel – írja a Motor Authority.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink