Gyártók A JLR ideiglenesen leállítja termelését

A JLR ideiglenesen leállítja termelését

autopro.hu/Sz.K. | 2020.02.14 06:22

A JLR ideiglenesen leállítja termelését

Fotó: JLR

A Jaguar Land Rover két brit üzemében a következő hetekre szünetelteti a termelést. Ennek oka a bizonyos modellek iránti csökkenő kereslet.

A Reuters brit hírügynökség információi szerint a Jaguar Land Rover február végétől március végéig bizonyos napokon a Castle Bromwich városában található üzemében leállítja a termelést.

Március végéig a solihulli telephelyén is teljes, vagy félnapos szünetek lesznek. A vállalat hivatalos magyarázata szerint a külső környezet továbbra is kihívást jelent az iparág számára, és a JLR meghatározott intézkedéseket tesz azért, hogy a hosszú távú sikerhez szükséges vállalati hatékonyságot el tudja érni. A gyártó szerint a gyártási tervekben bekövetkezett változások az ingadozó keresletet mutatják.

A pozitív előrejelzések azért csodát nem csinálnak

Habár a JLR eladásai várhatóan idén nagyobbak lesznek, mint 2019-ben voltak, egyértelműnek tűnik, hogy ez a javulás nem egyenlő arányban lesz jelen az egyes telephelyeken.

A Castle Bromwich-ben található üzem jelenleg a következő Jaguar XJ és más, az új Modular Longitudinal Architecture-re (MLA) épülő modellek gyártása miatt erőteljes átalakításokon megy keresztül. Rövid távon itt azonban a nemrég átdolgozott F-Type, valamint az XE és az XF készülhetnek, amik keresleti problémákkal küszködnek – írta meg az Automobil-Produktion.

Kiemelt Partnereink