Gyártók A Jeep babérjaira törne a Ford

A Jeep babérjaira törne a Ford

autopro.hu/V.M. | 2020.07.07 04:21

A Jeep babérjaira törne a Ford

Fotó: Ford Media Center

A Ford a közelgő bemutató előtt új információkat osztott meg az önálló márkaként visszatérő, és a Jeep piacát célzó Bronco modellkínálatáról, illetve marketingjéről. Az amerikai autógyártó kiváló off-road képességet ígér, aminek meglétéről a vásárlók a vállalat saját tesztpályáin is meggyőződhetnek majd.

A Bronco márka rögtön három típussal fog jelentkezni: egy kétajtós, egy négyajtós és egy kisebb Sport modellel. Mindhárom típus a Ford által levédetett, és a kimagasló off-road képességekre utaló Built Wild, vagyis Vadnak Épült nevezetű filozófia szerint készült. Ennek megfelelően mindegyik összkerékhajtással, a terepen közlekedést segítő egyedülálló rendszerekkel, valamint piacvezetőnek mondott felfüggesztéssel érkezik.

Kémfotók és a Ford által közzétett képek alapján az új Bronco formavilága emlékeztetni fog az 1966 és 1977 között gyártott eredeti, kétajtóséra, amit ma sokan az egyik legkorábbi SUV-nak tekintenek. A Ford végül 1996-ban állította le típus gyártását, a kétajtós SUV-k iránti kereslet csökkenése miatt.

A Ford összesen négy, 2021-ben megnyitó tesztpályát is épít, melyek felkereshetőek lesznek minden Bronco-tulajdonos számára, és lehetőséget fognak kínálni a járművek off-road képességeinek kipróbálására. Továbbá, egy dedikált weboldal elindításával életre hívták a Bronco Nation, azaz Bronco Nemzet közösségét, újabb találkozási lehetőséget biztosítva az újdonsült tulajdonosoknak.

A kényelmet és a terepezést is szeretőknek szánják

Jim Farley, a Ford operatív vezetője egy interjú során elárulta, hogy a Broncót azoknak szánják, akik aszfaltozott úton kényelemre vágynak, de ugyanakkor a terepre is kimerészkednek. Hozzátette, hogy a Bronco pozicionálása eltér az off-road rajongók körében népszerű Jeep Wranglerétől, az ő járművük ugyanis a mindennapokban is használható.

A Jeephez köthető az azt birtokló Fiat Chrysler nyereségének jelentős hányada. Adam Jones, a Morgan Stanley elemzője három évvel ezelőtt úgy becsülte, hogy a Jeep piaci értéke az anyavállalaténak 120 százaléka, akkori árfolyamon 20 milliárd dollár.

Tavaly világszerte 1,5 millió Jeep kelt el, szemben az egy évvel korábbi 1,6 millióval. Beszállítók szerint a Ford a bevezetés évében 125 ezer Bronco értékesítésével számol.

A közép-európai idő szerint július 14-én hajnalban leleplezésre kerülő Bronco rendeltetése, hogy javítsa a Ford nyereségességét, amire a koronavírus-járvány miatt felhalmozott adóssága miatt még nagyobb szükség van, mint korábban. Tavaly a vállalat azt közölte, hogy a michigani Wayne-ben található összeszerelő-üzem, Ranger pickupok és Bronco gyártására átállításától az üzemi nyereség egymilliárdos emelkedésére számít – írta meg a Reuters.

Kiemelt Partnereink