Gyártók A Jaguar teljesen leáll a benzines autókkal

A Jaguar teljesen leáll a benzines autókkal

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.06 17:18

A Jaguar teljesen leáll a benzines autókkal

Fotó: Jaguar Media

A következő három évben a Jaguar három vadonatúj elektromos járművet mutat be, amelyek mindegyike közös platformon alapul.

A Jaguar más megközelítést alkalmaz, amikor azt tervezi, hogy kizárólag akkumulátoros elektromos járműveket fog gyártani. Míg a legtöbb más márka az elkövetkező években/évtizedekben lassan átáll, a Jaguar megerősítette, hogy leállítja benzinüzemű modelljeinek gyártását, mielőtt bevezetné a kizárólag akkumulátoros elektromos autókból álló új termékcsaládot.

A brit márka az elmúlt három évben készült az elektromosautó-átállásra. Az Egyesült Államokban a jelenlegi kínálatában az XF, az E-Pace, az F-Pace, az F-Type és az I-Pace szerepel. Joe Eberhardt, a Jaguar Land Rover North America elnök-vezérigazgatója elárulta, hogy a vállalat a jelenlegi modellek gyártását le kívánja állítani, mielőtt átállna a tisztán elektromos hajtású modellcsaládra. „

A termékeink többsége júniusban megszűnik, de sokkal hosszabb ideig lesznek még kaphatók. Olyan gyártási ütemtervünk lesz, amely lehetővé teszi számunkra, hogy az új autók megjelenéséig folyamatos legyen a járműellátás. Igyekszünk úgy időzíteni, hogy elegendő mennyiség álljon rendelkezésünkre az új termék bevezetéséig. Hogy ez ilyen tökéletesen megtervezett lesz-e, majd meglátjuk. Lehet, hogy gyorsabban fogunk elfogyni, vagy lehet, hogy egy kicsit tovább tart majd a jelenlegi készlet eladása. De a terv az, hogy a jelenlegi termékportfóliót leállítjuk, és utána indítjuk el az újakat" – mondta Eberhardt

Kevesebb autót tudnak majd eladni

A teljesen elektromos hajtású modellkínálatra való áttéréssel a Jaguar elismeri, hogy kevesebb járművet fog eladni, mint korábban. 2017-ben közel 180.000 autót és SUV-t adott el világszerte, de ez a szám 50.000 körül mozoghat, amikor az első három új korszakos e-autó modellje piacra kerül.

E három modell alapja a Jaguar Electric Architecture (JEA) lesz, és a négyüléses GT-vel kezdődik, amelyet idén mutatnak be, mielőtt 2025-ben piacra kerülne. Ez az új modell lesz a valaha volt legerősebb Jaguar, és akár 692 km hatótávolsággal rendelkezik majd. A második JEA-alapú e-autó 2025 végén érkezik, míg a harmadik 2026-ban debütál – írja a Carscoops.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink