Gyártók A Jaguar Land Rover felismerte, hogy nagy gond a digitális tudás hiánya

A Jaguar Land Rover felismerte, hogy nagy gond a digitális tudás hiánya

autopro.hu/H.J. | 2019.05.31 09:05

A Jaguar Land Rover felismerte, hogy nagy gond a digitális tudás hiánya

A Land Rover 4x4 iskolai programjának köszönhetően a jövő mérnökei már tinédzser korban elsajátíthatják az autonóm járművek kódolását. A program célja, hogy inspirálják a következő generációs szoftverfejlesztőket.

Az önjáró autók becslések szerint 1 milliárd sornyi számítógépes kódot igényelnek majd. Összehasonlításképp majdnem ezerszer annyit, mint amit a NASA használt az Apollo-11 Holdra szállásához. Idén az Iskolai Technológiai Kihívások elnevezésű világbajnokságon mérhették össze tudásukat a fiatalok, ahol mindössze 30 perc alatt képesek voltak 200 soros kódot írni egy Range Rover Evoque navigálásához.

Napjainkban nagy gondot okoz a digitális tudás hiánya. Az Egyesült Királyságban például több mint egymillió szoftvermérnökre lenne szükség, hogy kielégítsék a növekvő igényeket. Jó hír azonban, hogy egyre több szakember van a piacon. Míg tavaly 23 millió szoftverfejlesztő dolgozott világszerte, ez a szám 2023-ra 28 millióra emelkedhet. A World Economic Forum kutatása szerint ráadásul a diákok 65%-a napjainkban még nem létező munkahelyeken fog dolgozni.

A Land Rover 4x4 iskolai programja 2000 óta több mint négymillió fiatalhoz jutott el. Idén pedig a Jaguar Land Rover egy új Digital Skills nevű gyakornoki programot is elindít, amely a következő generációs elektromos, csatlakoztatott és autonóm járművek kódolására, valamint a jövőbeni gyárak támogatására helyezi a képzés hangsúlyát.

A Jaguar Land Rover vezető szerepet tölt be az autonóm, összekapcsolt, elektromos és megosztott mobilitási szolgáltatások fejlesztésében, és olyan globális központokba fektetett be, mint például az ír Shannon, hazánkban Budapest, és az Egyesült Államokbeli Portland. Írországi székhelye különösen fontos szerepet játszik abban, hogy megvalósítsa a vállalat autonóm és összekapcsolt járművekre vonatkozó elképzeléseit és céljait a jövőben.

Kiemelt Partnereink