Gyártók A háború ellenére jöhet az elektromos Lada

A háború ellenére jöhet az elektromos Lada

autopro.hu/P.B. | 2022.08.12 06:21

A háború ellenére jöhet az elektromos Lada

Fotó: Facebook/lada

A jólismert orosz autómárka, a Lada gyártója, az Avtovaz már tervezi első elektromos modelljét – de az elektromos Ladát senki ne 2024 előtt, annál hamarabb nem fogják piacra dobni a tervezett járművet.

Az ukrajnai invázió miatt, az azt követően Oroszországgal szemben bevezetett szankciók miatt az AvtoVaz egyelőre hagyományos modellek gyártása kapcsán is nehézségekkel küszködik, míg partnere, a Renault ki is vonult az országból. Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, egyes üzemekből elküldi az embereket az AvtoVaz.

A nehézségek ellenére a gyártó nemrég a cég újraindította a Granta gyártását, azonban ABS, légzsák és egyéb funkciók nélkül. Új projektjéhez – az elektromos autók gyártásához - a Ladának egy olyan technológiával kellene megküzdenie, amiben gyakorlatilag nulla tapasztalata van.

Főleg a Renault távozása jelent problémát a cégnek, mivel az elektromos Lada a Dacia Logan LCV-re épül. Ez a jármű a Renault-Dacia 2004-ben piacra dobott B0 platformján alapul, és belső égésű motorral gyártják, ami nem könnyíti meg az elektromos hajtás adaptálását – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink