Gyártók A Ford újraindítja a termelést a sztrájk sújtotta német gyárban

A Ford újraindítja a termelést a sztrájk sújtotta német gyárban

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.22 08:19

A Ford újraindítja a termelést a sztrájk sújtotta német gyárban

Fotó: Ford Press

A Ford újraindította a termelést a Saarlouis-i gyárban, amelyet a beszállítók sztrájkja sújtott. A munkabeszüntetést az IG Metall tagjai indították.

Az autógyártó kénytelen volt leállítani a termelést a Focus kompakt autót gyártó Saarlouis-i üzemében, miután az IG Metall tagjai sztrájkba léptek. A sztrájk azután ért véget, hogy a dolgozók a hét első felében megszavazták a kialkudott kollektív szerződések elfogadását. A Magna Stanztechnik, a Benteler, a Tenneco, a Rhenus LMS és a Lear gyáraiban mintegy 500 IG Metall-tag vett részt a munkabeszüntetésben.

A sztrájk a motorok/váltómű-alkatrészek, tengelyek, karosszériaelemek, vezetékrendszerek és kipufogórendszerek szállítására volt hatással.

Mint ismert, a Ford jövőre megszünteti a Focus gyártását az üzemben, a lépés 3500 munkahely megszűnésével jár. A lépés annak a következmény, hogy a vállalat Európában kizárólag akkumulátoros elektromos autók értékesítésére áll át. A közeli beszállítói park dolgozói ugyanolyan „vonzó és jól finanszírozott" végkielégítést kértek, mint amilyet a Ford alkalmazottai kapnak – írja az Automotive News.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink