Gyártók A Ford szünetelteti az új F-150 Lightning szállítását

A Ford szünetelteti az új F-150 Lightning szállítását

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.28 06:21

A Ford szünetelteti az új F-150 Lightning szállítását

Fotó: Ford

A Ford befagyasztotta az összes F-150 Lightning 2024-es modellévre vonatkozó szállítását. Az indoklás szerint a minőségellenőrzés miatt. Egyelőre nem tudni, hogy mikor indulnak újra a szállítások.

Az F-150 Lightning új modellévét 2023 szeptembere óta lehet megrendelni, és január óta adják át az ügyfeleknek. A Reuters szerint azonban a 2024-es modell kiszállításait most leállították. A jelentés szerint az ok a minőségellenőrzésnél keresendő. A gyártó szerint a szállítás leállítása február 9-én lépett életbe.

A Ford csak januárban jelentette be, hogy csökkenti a teljesen elektromos pick-up gyártását. Április 1-jétől ezért a Dearbornban készülő modellt csak egyműszakos üzemben gyártják majd. Néhány hónappal ezelőtt még három műszakban dolgoztak. Januárban a Ford közölte, hogy 2024-re további növekedést vár az elektromos autók globális értékesítésében – de a vártnál alacsonyabb ütemben. Az amerikai autógyártó arra is rámutatott, hogy már készül az elektromos autók következő generációjának bevezetésére.

Jim Farley, a Ford elnök-vezérigazgatója szerint az ügyfelek szeretik az F-150 Lightningot, Amerika legkelendőbb elektromos pick-upját. „Bizonyos vásárlók számára fényes jövőt látunk az elektromos járművekben, különösen a hamarosan megjelenő, digitálisan fejlett e-autókkal és a Tesla töltőhálózatához való hozzáféréssel, amely ebben a negyedévben kezdődik."

Nem ez az első alkalom

A Fordnak már tavaly nyáron fel kellett függesztenie az F-150 Lightning gyártását. A konszern csak augusztus elején, hathetes szünet után tudta újraindítani a gyártást a Rouge Electric Vehicle Centre-ben. Október közepén azonban az amerikai autógyártó „különböző korlátozások, köztük ellátási láncbeli problémák" miatt törölte az első három műszakot – írja az electrive.com

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink