Gyártók A Fiat sürgeti az e-autókra vonatkozó támogatásokat

A Fiat sürgeti az e-autókra vonatkozó támogatásokat

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.23 08:20

A Fiat sürgeti az e-autókra vonatkozó támogatásokat

Fotó: Pexels

A Fiat kemény kritikát fogalmazott meg és sürgeti a kormányt, hogy állítsa vissza az elektromos autókra vonatkozó, megszüntetett támogatást, hogy az Egyesült Királyság az évtized végére elérje az elektromos járművek értékesítésére vonatkozó nagyszabású célkitűzéseit.

Mivel az Egyesült Királyság 2030-ra 80 százalékos e-autó-értékesítést tűzött ki célul, és 2035-re betiltotta az új benzin- és dízelüzemű járművek értékesítését, a Fiat kiemeli, hogy sürgősen meg kell oldani az e-autó bevezetését gátló legfontosabb akadályokat.

Annak ellenére, hogy az Egyesült Királyságban ünnepelték az egymilliomodik elektromos jármű forgalomba helyezését, a Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) legfrissebb adatai aggasztó visszaesést mutatnak az értékesítésben, különösen a magánvásárlók körében. A magas költségek, a kamatlábak és a biztosítással kapcsolatos problémák hozzájárultak a lassuláshoz, ami arra késztette a Fiat brit ügyvezető igazgatóját, hogy további kormányzati beavatkozást kérjen az elektromos autók elterjedésének ösztönzése érdekében.

Más autógyártók is egyetértenek

A Fiat figyelmeztetései tükrözik az iparági kollégák által megfogalmazott véleményeket, akik szintén sürgetik a minisztereket, hogy vezessenek be célzott támogatásokat az elektromos modellek árának a benzinüzemű autókhoz való igazítása érdekében.

A kormány azon döntése, hogy 2022 júniusában visszavonja az utolsó megmaradt elektromosautó-támogatást, az Egyesült Királyságot az egyetlen nagy európai országgá tette, ahol nincsenek támogatások az elektromos autók számára, ami súlyosbítja az értékesítési célok elérését – írja a Business Matters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink