Gyártók A Dacia Sandero Európa legnépszerűbb autója

A Dacia Sandero Európa legnépszerűbb autója

autopro.hu/P.B. | 2021.08.30 14:23

A Dacia Sandero Európa legnépszerűbb autója

Fotó: Dacia Media Website

Meglepő adatokat hozott a július: a nyár középső hónapjában nem a Volkswagen Golf lett a legnépszerűbb modell Európában, hanem a Dacia Sandero. A Renault román leányvállalatának modellje 2008-as bevezetése óta először találhatja magát a népszerűségi lista tetején.

A Jato Dynamics adatai szerint júliusban 20.446 új Dacia Sandero talált gazdára, ami hatszázalékos növekedést jelent 2020 júliusához képest. Ezzel a darabszámmal a legnépszerűbb európai modell volt a hónapban a Sandero, a második helyre a Volkswagen Golf fért oda 19.425 eladott példánnyal, ami 37 százalékos visszaesés az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest.

A harmadik helyre a Toyota Yaris fért oda 18.858 autóval, ez három százalékkal több értékesített új Yarist jelent 2020 júliusához képest. Negyedik a Volkswagen Polo.

A haszongépjárművek piacán jelentős visszaesés volt tapasztalható az előző év júliusához képest: 967.830 új járművet értékesítettek a tavaly 1,27 millió után.

Ami olcsó, az népszerű

A legtöbb márka esetében az eladások meredeken csökkentek júliusban, ehhez képest a Dacia mínusz 16 százaléka még nem is olyan rossz, részben annak köszönhetően, hogy a Sandero új generációja kifejezetten népszerű.

A Sandero népszerűsége minden bizonnyal az alacsony árának köszönhető. A gyártó német online boltjában a legolcsóbb "Access" változat ára 8690 euró (ami nincs hárommillió forint sem), míg a legdrágább "Comfort" változat 10.290 euróba (3,6 millió forint) kerül – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink