Gyártók A Cupra megmutatja, milyen egy városi e-sportautó

A Cupra megmutatja, milyen egy városi e-sportautó

autopro.hu/P.B. | 2021.09.03 17:18

A Cupra megmutatja, milyen egy városi e-sportautó

Fotó: Seat Media

Az idei Müncheni Autószalonon mutatkozott be a Cupra UrbanRebel Concept, egy olyan tanulmányautó, amivel egy elektromos, sportos, de kicsi, városi autót kíván megalkotni a Seat alá tartozó vállalat. Mivel egyelőre még csak egy koncepcióról van szó, 2025-ig nem érdemes várni az autót.

A koncepció bemutatásakor a Cupra azt állította, hogy az elektromos városi autó legradikálisabb értelmezése feszegeti a határokat. Valójában inkább egy sportautóról van szó, hiszen például a tanulmányautón látható hatalmas hátsó szárnynak nem sok szerepe lenne egy valódi városi autó esetében – a leszorító erő városi környezetben nem egy fontos tulajdonság. A kerékívek körüli légáram is erősen egy versenyautóra emlékeztet.

A Cupra vezérigazgatója, Wayne Griffiths szerint a versenyautókra emlékeztető elemek megmaradnak majd a sorozatgyártásra kerülő változaton is, és úgy véli, hogy ezek a megoldások inspirálni fogják a jövő városi autóit.

Az autó fényezése is a sportos, különleges voltát hivatott jelezni. A koncepcióautó valamelyest emlékeztet a Cupra Bornra.

Fotó: Seat Media

Technikai adatok

Az UrbanRebel koncepció 320 kilowattos csúcsteljesítményre képes, állandó teljesítménye pedig 250 kilowatt – a sorozatgyártásra kerülő verzió esetében nehéz elképzelni ugyanezeket az adatokat, ugyanis az autó elvben a Volkswagen MEB platformjára fog épülni, az pedig ezt nem teszi lehetővé. Persze az UrbanRebel sorozatgyártásáig még változhatnak a Volkswagen platformjai is – írja az electrive.com.

A városi elektromos autó kulcsfontosságú stratégiai projekt nemcsak cégünk, hanem a Volkswagen Csoport számára is, hiszen célunk évente több mint 500 ezer városi elektromos autó gyártása Martorellben a különböző márkák számára - mondta Griffiths.

Kiemelt Partnereink