Gyártók A chiphiány ellenére is jó éve volt a Renault-nak

A chiphiány ellenére is jó éve volt a Renault-nak

autopro.hu/V.M. | 2022.01.18 09:19

A chiphiány ellenére is jó éve volt a Renault-nak

Fotó: Renault Media

A Renault Csoport az előző esztendőben 2,696 millió autót értékesített, ami 4,5 százalékkal elmarad a 2020-as számtól. A chiphiánynak betudható visszaesés ellenére egyáltalán nem volt rossz éve a vállalatcsoportnak.

Hirdetés

A Renault sikerként értékeli, hogy a 2020-ban bevezettet új stratégiájának megfelelően növelni tudta eladásait a leginkább nyereséges szegmensekben.

Emellett azonban azt is sikerként könyvelheti el, hogy a névadó Renault márka európai személyautó-eladásainak tavaly már a 30 százalékát adták az E-Tech elektromos autók, szemben a 2020-as 17 százalékkal.

Ami azt illeti, a Renault-nak szüksége is van az elektromos modellek eladásainak felfutására, ugyanis 2030-ra Európában kizárólag tisztán elektromos modellek forgalmazására tervez átállni.

Nem vesztett népszerűségéből a Dacia

Jót hozott az elmúlt év a Dacia számára is, aminek járműveiből 537 ezer darabot, 3,1 százalékkal többet adtak el, mint 2020-ban. Az európai magán vásárlói piacon a márka 6,2 százalékos részesedésre tett szert, amivel a rangsor harmadik fokára küzdötte fel magát.

Az Alpine sportautók kiszállításai éves összevetésben 74 százalékkal, 2659 darabra nőttek, míg a Lada, 21 százalékos piaci részaránnyal, valamint a megelőző évvel közel megegyező 385 ezer darabos értékesítéssel megőrizte vezető pozícióját Oroszországban.

A csoport szintű értékesítések mintegy 63 százalékát adó Renault márka járműveiből 1,693 milliót szállítottak ki, ami 5,3 százalékos csökkenés 2020-hoz képest.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink