Gyártók Magabiztosan kezdi az évet a Renault

Magabiztosan kezdi az évet a Renault

autopro.hu/V.M. | 2022.01.14 12:20

Magabiztosan kezdi az évet a Renault

Fotó: Renault Media

A Renault „viszonylag magabiztos” 2022-t illetően, azonban továbbra is problémákra számít a chipellátás területén, főként az év első felében – mondta el Luca de Meo, a francia autógyártó vezérigazgatója.

Hirdetés

„Viszonylag magabiztosak vagyunk 2022-t illetően, de tudjuk, hogy ez egy változékony és bizonytalan világ” – fogalmazott a vállalatvezető újságíróknak nyilatkozva.

Arról, hogy az autógyártást világszerte érintő félvezetőhiány meddig fog tartani és milyen lesz a lefolyása eltérőek a vélemények. A Daimler például arra számít, hogy az az egész idei évet be fogja árnyékolni, míg a rivális BMW szerint az év végére nagyjából normalizálódhat a helyzet. A Škoda előrejelzése szerint az alkatrészhiány 2022 második felében kezd enyhülni.

Gyorsabb elektrifikáció

Luca de Meo azt is elmondta, hogy a vállalat 2022-ben bejelentett átstrukturálásában az ütemterv előtt járnak – írja a Reuters.

A Renault stratégiájának nem csupán a költségek átstrukturáláson keresztüli drasztikus csökkentése a célja, hanem a modellkínálat elektrifikációja is. A vállalat korábbi tervében az állt, hogy a névadó Renault márka eladásainak 90 százalékát teljesen elektromos járművek fogják adni 2030-ra Európában, a gyártó mostani bejelentése szerint azonban a terveben most már 100 százalék szerepel.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink