Gyártók A BYD nyolc új autót villantott, köztük egy plug-in hibridet

A BYD nyolc új autót villantott, köztük egy plug-in hibridet

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.27 17:18

A BYD nyolc új autót villantott, köztük egy plug-in hibridet

Fotó: BYD / X

A kínai BYD autógyártó nyolc modellt mutatott be a Genfi Autószalonon, köztük az első európai plug-in hibrid modelljét. A Seal U PHEV-utódját azonban csak kiválasztott piacokon fogják értékesíteni.

A BYD jelenléte a Genfi Autószalonon mindössze a második megjelenése egy európai eseményen a müncheni IAA Mobility 2023-as kiállításon való megjelenése után. Genfben a gyártó több elektromos autót is kiállított az alapmárkájából és az új luxusmárkából, a Yangwangból – valamint egy plug-in hibridet is.

A Seal U DM-i a Seal U akkumulátoros-elektromos SUV-ból származik; Kínában a modell BYD Song Plus DM-i néven kerül forgalomba. A DM-i a BYD belső rövidítése a plug-in hibridekre; a BYD már 2022-ben leállította a tisztán belső égésű motorok gyártását.

A Song Plus DM-i jelenleg két változatban kapható Kínában: mindkettő egy 81 kilowattos, 1,5 literes, négyhengeres turbófeltöltős benzinmotorral és egy 145 kilowattos villanymotorral működik, amely az első tengelyt is hajtja. A különbség az akkumulátorban rejlik, mivel az alapmodell 18,3 kilowattóra LFP-tárolókapacitással rendelkezik, de opcióként 26,6 kilowattóra is elérhető. A BYD 2023 nyaráig Kínában kínálta a DM-i AWD-t, amelynek hátsó tengelyére egy második villanymotor került az összkerékhajtás érdekében.

Részleteket egyelőre nem tudni

A BYD a genfi premierről szóló sajtóközleményben nem közöl műszaki adatokat a Seal U DM-i-ről. Michael Shu európai vezető csupán 115 kilométeres tisztán elektromos hatótávolságra utal. A SUV 2024 második negyedévétől kerül piacra azokban az európai országokban, ahol a töltési infrastruktúra még nem elég fejlett. Az akkumulátoros-elektromos Seal U Európában 41.990 eurótól kapható.

Yangwang U8

Yangwang U8

A BYD a genfi sajtótájékoztatón Európában is bemutatta a Yangwang luxusmárkát. A BYD formatervezési vezetője, Wolfgang Egger bemutatta a Yangwang U8-at, egy nagyméretű SUV-t. Azt azonban még nem erősítették meg, hogy a Yangwang mikor érkezik Európába – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink