Gyártók Visszavesz az üzemanyagcellás fejlesztésből a Daimler az elektromos autói javára

Visszavesz az üzemanyagcellás fejlesztésből a Daimler az elektromos autói javára

autopro.hu/R.M. | 2017.04.06 12:17

Visszavesz az üzemanyagcellás fejlesztésből a Daimler az elektromos autói javára

Tízféle elektromos típust szeretnénk 2022-ig a piacra dobni, de ilyen teljesítményhez más területeken csökkentenünk kell az erőforrásokat - mondta Dieter Zetsche, a cég vezérigazgatója.

Hirdetés

A Daimler a napokban jelentette be, még nagyobb erőkkel fogják elektromos autóikat fejleszteni, ehhez viszont egy másik alternatív meghajtás területén, az üzemanyagcellás megoldásnál elkerülhetetlen az erőforrás megvonás.

Mindkét technológiának megvannak a maga előnyei. Elsősorban azonban mindkettő jóval környezetbarátabb a hagyományos benzines, dízeles meghajtásnál. Az elektromos motort tudjuk otthon is tölteni, bár ez lassabban történik, míg az üzemanyagcellás autó percek alatt indulásra kész lehet. Emellett valamivel nagyobb hatótávot is tud biztosítani. De az utóbbi néhány évben az akkumulátorok is jelentősen fejlődnek, így egyre nagyobb hatótávot biztosítva. További meghatározó érv az elektromos meghajtás mellett az infrastruktúra, ami a cellás megoldás terjeszkedésének többszörösét produkálja.

A Daimler ennek ellenére nem mond le a technológiáról, továbbfejlesztik a hidrogén-cellás autóbérlő szolgáltatásukat, emellett pedig a Mercedes GLC crossover is kap majd egy ilyen változatot- írta meg az autoblog.com.

Kiemelt Partnereink