Gyártók Távozott Elon Musk, erősödött a Tesla árfolama

Távozott Elon Musk, erősödött a Tesla árfolama

MTI | 2018.10.02 11:25

Távozott Elon Musk, erősödött a Tesla árfolama

Az elektromos autókat gyártó Tesla árfolyama 17 százalékos pluszban, 310 dollár körül állt a New York-i tőzsde hétfői korai kereskedésében részben arra a hírre, hogy a cég a terveknek megfelelő számú Model 3 autót gyártott a harmadik negyedévben.

Hirdetés

Erősítette a cég árfolyamát az is, hogy az amerikai értékpapírpiaci felügyelet (SEC) és a befektetők megtévesztésével megvádolt Elon Musk a hétvégén megállapodott abban, hogy Musk lemond a vállalat elnöki tisztségéről, de ő marad a vezérigazgató, valamint fizet 20 millió dolláros bírságot a tőzsdei kivezetésről szóló, az árfolyamot erősen megmozgató váratlan Twitter-bejegyzéséért.

Az Electrek autóipari szakmai hírportál hétfőn, már a New York-i tőzsde nyitása után hozta nyilvánosságra jól értesült forrásokra hivatkozva, hogy a Tesla 53 ezer Model 3 szedánt gyártott a harmadik negyedévben.

A Tesla augusztusban 50-55 ezer Model 3 gyártásával számolt a július és szeptember közötti három hónapra. Az idei második negyedévben a "közepes árkategóriájú" tömegterméknek szánt modellből jóval kevesebb, 28 578 készült.

Kiemelt Partnereink