Gyártók Négy részre szakad a Volkswagen

Négy részre szakad a Volkswagen

autopro.hu/B.Cs. | 2015.06.15 10:56

Négy részre szakad a Volkswagen

Német sajtóhírek szerint feldarabolják a Volkswagent, hogy decentralizálva hatékonyabban működhessen a vállalat.

A Handelsblatt és az n-tv információi szerint a korábbi BMW-főnök Herbert Diess vezeti majd a Volkswagen, a Skoda és a Seat márkákból álló holdingot. A menedzser feladata, hogy a VW márka versenyképességét javítsa, a német gyárak magas költségeit csökkentse.

Az Audi, a Lamborghini és a Ducati egy másik holdingba tömörül, a Porsche, a Bentley és a Bugatti jelenti majd a koronát, illetve külön üzletág alakul a haszonjárműveknek (VW, Scania, MAN).

Részleteket később árulnak el az átalakításról, de az biztos, hogy minden holding önálló termelési, fejlesztési és értékesítési stratégiát dolgoz ki, saját hatáskörben dönthet a célok megvalósításáról. Úgy tudjuk, az Audi és a Porsche jelenlegi vezetése megkapja a hozzájuk rendelt márkák fölötti irányítást, így főnök marad Rupert Stadler és Matthias Müller. A teherautós üzletág vezetője pedig Andreas Renschler.

Martin Winterkorn konszernfőnöknek csökken a hatásköre, de ő igazából már a felügyelőbizottsági elnökségre készül, nagyban keresik az utódját.

Kiemelt Partnereink