Gyártók Műszakcsökkentés, 1300 fős leépítés a GM-nél

Műszakcsökkentés, 1300 fős leépítés a GM-nél

autopro.hu/B.B. | 2016.12.21 12:30

Műszakcsökkentés, 1300 fős leépítés a GM-nél

Nem a legjobb hírrel szolgál karácsonyra 1300 dolgozójának a GM: az autógyártó márciusban komoly megszorításokra készül.

Hirdetés

Jövő márciustól, vagyis alig három hónap múlva már csak egy műszakban zajlik majd a munka a General Motors detroiti üzemében. A változtatás a foglalkoztatotti létszámra is komoly hatással van, a gyártó közlése szerint ugyanis 1300 alkalmazottól vesznek búcsút 2017 kora tavaszán.

Az Automotive News szerint a leépítésre a gyenge kereslet miatt igencsak felduzzadt újautó-készletek miatt van szükség. A probléma miatt már korábban is hasonló döntésekre kényszerült az amerikai gyártó, egy kétezer fős januári leépítést már korábban bejelentettek, valamint azt is tudni, hogy 2017 első hónapjában négy tengerentúli üzemben is több hetes leállást tartanak.

A most közzétett, 1300 fős leépítés fele részben az ideiglenes munkavállalókat érinti. Lehetőség szerint az elbocsátani tervezett dolgozók egy részének más GM-üzemekben kínálnak állást. A detroiti üzemben jelenleg a Chevrolet Volt és Impala, a Cadillac CT6 és a Buick LaCrosse modellek készülnek.

Kiemelt Partnereink