Gyártók Már teszteli a Porsche a Tesla ellenfelét

Már teszteli a Porsche a Tesla ellenfelét

autopro.hu/B.B. | 2016.08.02 14:59

Már teszteli a Porsche a Tesla ellenfelét

Egy év sem telt el azóta, hogy a Porsche vezetői rábólintottak a Mission E projektre, a németek már közúton tesztelik az ötszáz kilométeres hatótávot ígérő elektromos sportautót.

Nem a levegőbe beszéltek a Porsche vezetői, mikor azzal álltak elő, hogy az évtized végén elektromos sportautóval teremtenének konkurenciát a Tesla Model S-nek, hiszen az Autocar beszámolója szerint egy korábban tervezett modell bőrébe bújtatva már közúton tesztelik a gépet. Bár a lefotózott autó kipufogóvégeit meghagyták, a lap belső forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a karosszéria alatt már igenis az elektromos hajtáslánc lapul.

A Mission E projekt keretében a németek olyan kocsin dolgoznak, mely ötszáz kilométeres hatótávval rendelkezik, két villanymotor teljesít benne szolgálatot, és álló helyből 3,5 másodperc alatt éri el a száz kilométeres óránkénti sebességet.

Ilyen lehet majd a Mission E belseje, ám egyelőre még csak a hajtásláncot próbálgatják

Igaz, a Frankfurti autószalonon már korábban bemutatták az újdonság prototípusát, de a gyártó a tesztpéldányról készített fotók ellenére sem erősítette meg, hogy valóban az évtized végére tervezett nagy dobásnak számító autót próbálgatnák.

Kiemelt Partnereink