Gyártók Lassítja a Tesla S és X gyártását Musk

Lassítja a Tesla S és X gyártását Musk

autopro/S.K. | 2019.02.06 09:20

Lassítja a Tesla S és X gyártását Musk

Lassít a Teslák gyártásán a márka tulajdonosa és a cég igazgatója, Elon Musk, mert még mindig nem jönnek a kívánt eredmények, és már nem számíthat az állami támogatás eddigi mértékére sem.

Hirdetés

Túl van a 200 ezredik Tesla eladásán az amerikai elektromosjármű-gyártó, így nem számíthat többé az Egyesült Államok elektromos mobilitás elterjedését segítő állami támogatás eddigi mértékére. Eddig 7 500 dolláros szövetségi támogatást lehetett beépíteni az autó árába, mostantól viszont ennek csak a fele jár. Így nemrég 2000 dollárral csökkentették is az autó kiskereskedelmi árát. Ez viszont nyilván visszafogja a Tesla nyereségét, mivel csökkenti az árrést.

Elon Musk a Reuters brit hírügynökségnek azt is elismerte, hogy az S és X modell 75D jelű, 75 kW-os teljesítményű alapfeleszereltségű sorozatát kivezeti a gyártásból. – Ezek a változások a folyamatos fejlesztések mellett rugalmasságot biztosítanak arra, hogy szükség esetén növeljük a jövőben a termelési kapacitásunkat – nyilatkozta a Tesla szóvivője.

Mint ismeretes, a Tesla rögtön év elején bejelentette, hogy munkavállalóinak 7 százalékától megválik. A Tesla 2019 eljöttével az ügyfélajánló programjának is véget vetett, mert fenntarthatatlannak bizonyult. Egyszerűen túl sok engedmény, nyeremény járt azoknak az embereknek, akik vásárlókat hoztak.

A termelés optimalizálásának, a költségcsökkentésnek e módja nagyon is ismert a Teslától. 2017-ben szintén a járműkínálat legalsó szegmenséről csípte le a Tesla S D60-ast, megszüntetve ennek gyártását. Ez volt az a verzió, amely ugyanúgy megkapta a 75D 75 kWh-s akkupakkját, de a beépített elektronika 60 KWh-ban limitálta a teljesítményt.

Kiemelt Partnereink