Gyártók Jövőre jön az elektromos Harley Davidson

Jövőre jön az elektromos Harley Davidson

autopro.hu/Sz.F. | 2018.08.01 09:33

Jövőre jön az elektromos Harley Davidson

A Harley-Davidson ismertette „A Harley-Davidson új utakat hódít meg” elnevezésű, 2022-ig terjedő növekedési tervének részleteit, amellyel az a célja, hogy még többen tapasztalják meg azt az életörömöt, amelyet csak egy motor nyergében ülve érezhetnek.

Hirdetés

A ma bejelentett merész lépéseink a Harley-Davidson óriási lehetőségeit és versenyhelyzetét, azaz kiváló termékfejlesztési és gyártási képességünket, márkánk nemzetközi vonzerejét, és természetesen nagyszerű márkakereskedői hálózatunkat igyekszik hasznosítani mondta Matt Levatich, a Harley-Davidson, Inc. elnök-vezérigazgatója.

Az „A Harley-Davidson új utakat hódít meg” terv egy átfogó, fentről lefelé haladó, a vásárlókat központba állító felmérés eredménye, az alábbi részeket foglalja magába:

  • Új termékek
  • Szélesebb körű hozzáférés
  • Erősebb márkakereskedők

Ettől a tervtől egy bővülő, elkötelezett, sokféle motorosból álló Harley-Davidson közösséget, piacvezető profitot és pénzáramlást várunk mondta Levatich.

Új termékek

A Harley-Davidson, élve a piacvezető dizájnja és erőteljes gyártási kapacitása nyújtotta előnyökkel, motorkerékpárok teljes skáláját kívánja kínálni a legnagyobb és leggyorsabban növekvő szegmensekben, árkategóriák egész skáláját lefedő teljes motorkerékpár-portfolióval, erőteljes motorblokkokkal, hengerűrtartalmakkal, motorozási stílusokkal és nemzetközi piacokkal. Célok:

  • A vállalat a nehézsúlyú motorkerékpárok piacán megszerzett vezető szerep bővítése, folyamatosan fejlesztve a legkorszerűbb, technológiailag fejlett Touring és Cruiser motorkerékpárokat.
  • Bemutatják az új moduláris 500–1250 köbcentis motorkerékpárok középsúlyú platformját, amely három különböző kategóriát és négyféle hengerűrtartalmat ölel át, amelynek az első modelljei az első Adventure Touring modell, a Harley-Davidson™ Pan America™ 1250, ez a 1250 cm3-es Custom modell, valamint a 975 cm3-s Streetfighter modell. Mindkettő tervezett megjelenési éve 2020. A modellskálának a kategóriák sorát színesítő új modelljeit 2022-ig várhatjuk.
  • Kis hengerűrtartalmú (250–500 cm3) motorkerékpár fejlesztése az ázsiai fejlődő piacok számára egy ázsiai gyártóval kötött, tervezett stratégiai szövetség keretében. Ez az új termék és a szélesebb forgalmazási kör célja, hogy a Harley-Davidson indiai vásárlói könnyebben hozzájuthassanak a modellekhez és növekedést érjenek el Indiában, amely a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban fejlődő piaca, de ugyanez igaz Ázsia más piacaira is.

Jövőre forgalomba kerül a Harley-Davidson első elektromos motorkerékpárja, a LiveWire-t, az elektromos kétkerekűek kuplung nélküli, „húzz egy kövéret és nyomás” széles termékportfoliójának első darabja. A LiveWire-t 2022-ig további modellek követik, amelyek a portfoliót könnyebb, kisebb és még könnyebben hozzáférhető termékopciókkal egészítik ki, így kínálva fel az új motorosok számára a motorozás új módjait.

Kiemelt Partnereink