Gyártók Egymilliárd euróval turbózza az e-autók gyártását a Renault

Egymilliárd euróval turbózza az e-autók gyártását a Renault

autopro.hu/B.B. | 2018.06.23 06:00

Egymilliárd euróval turbózza az e-autók gyártását a Renault

Elektromos járműgyártásának kapacitásnövelésére és új modellek fejlesztésére különített el a francia gyártó egymilliárd eurót. A Nissan is jól jár az akció során.

Hirdetés

Egymilliárd euróval tolja meg elektromobilitási fejlesztéseit a Renault, az összegből egyik, Párizstól nyugatra lévő üzemében megkétszerezi az elektromos autók gyártókapacitását. Ebben a üzemben készül a viszonylag népszerű Renault Zoé, a Renault Clio és a Nissan Micra kisautó is.

Egy másik, az észak-franciaországi Douaiban lévő üzemet is felkészítik az elektromos autók gyártására, ez a Renault második ilyen telephelye lehet. Ebben a gyárban a japán Nissannal közösen, újonnan fejlesztett elektromos járműplatformra építik majd a leendő modelleket.

A gyártó a hazai fejlesztésekkel meg szeretné őrizni versenyképességét és növekedési potenciálját, közölte Carlos Ghosn, a Renault első embere.

Ami a hajtásláncok előállítását illeti, a francia gyártó ezt is felpörgeti, hiszen cleoni üzeme fejlesztésének köszönhetően háromszor több elektromotor készülhet. Ezek jelentős része Kangoo kishaszongépjárművekbe kerülhet.

Kiemelt Partnereink