Gyártók Az Audi első negyedéves forgalmát visszavetette a kínai eladások csökkenése

Az Audi első negyedéves forgalmát visszavetette a kínai eladások csökkenése

MTI | 2017.04.15 08:49

Az Audi első negyedéves forgalmát visszavetette a kínai eladások csökkenése

Az Audi eladásai márciusban is és az első negyedévben is csökkentek. Az első negyedévben 423 ezer autót értékesített világszerte a gyártó, 6,8 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Márciusban 7 százalékos csökkenéssel 173 ezer autót adtak el, ebből 41 ezret Kínában, 19 százalékkal kevesebbet, mint tavaly márciusban.

Hirdetés

Az Audi kínai eladásait a meglévő márkakereskedői hálózata "fogja vissza", mivel az autógyár egy új partner bevonásával egy új értékesítési csatorna létrehozásán dolgozik.

Dietmar Voggenreiter értékesítési igazgató szerint azonban a márkakereskedőkkel az elmúlt hetekben történt egyeztetések során már sikerült nagy előrelépést tenni a nézeteltérés elsimításában, és ennek alapján "bizalommal tekint az év hátra lévő részére", nem utolsósorban az új A8-as modell piaci bevezetésére alapozva.

Az Audi prémium-kategóriás német konkurensei növelték eladásaikat az első negyedévben: a Mercedes eladásai 16 százalékkal 561 ezerre, a BMW eladásai pedig 5 százalékkal 503 ezerre emelkedtek.

Kiemelt Partnereink