Gyártók A Tesla vezér ismét akcióban: szembemegy Trumppal és alagutat épít Los Angeles alá

A Tesla vezér ismét akcióban: szembemegy Trumppal és alagutat épít Los Angeles alá

autopro.hu/R.M. | 2017.02.07 14:30

A Tesla vezér ismét akcióban: szembemegy Trumppal és alagutat épít Los Angeles alá

Elon Musk nem ért egyet az amerikai elnök intézkedéseivel, és ezt szóvá is tette hétvégi találkozójukon, ennek ellenére továbbra is marad, mint tanácsadó. Ha ez nem lenne elég, elege lett a los angelesi állandó közlekedési dugóból, ezért úgy döntött, épít a város alá egy alagutat.

Hirdetés

A Tesla vezérigazgatója mindig mutat valami újat. Legújabban már a politikában is szerepet vállal, mint az elnök gazdasági tanácsadó testületének tagja, ezzel viszont rossz színben tüntetheti fel magát a vásárlóival szemben. Pontosan ezért hagyja ott ezt a posztot Travis Kalanick, az Uber vezérigazgatója. Ezen veszélyek ellenére Musk közzétette a Twitteren, hogy nem fog visszalépni, úgy gondolja többet érhet el így az elnök intézkedéseivel szemben, mintha kimaradna belőle. Ehhez hozzátette, hogy a legutóbbi meetingen, amit nem is ebben a témakörben tartottak, elmondta az elnöknek ellenérzését a muszlim kitiltásokkal szemben, továbbá felhívta a figyelmét a klímaváltozás kérdésére. A nem nyilvános megbeszélés eredményét nem tették közzé – írta meg az autoblog.com

Hogy lesz e bármiféle eredménye a vitának, arra nincs semmiféle garancia, viszont komoly károkat okozhat a vállalatnak. Már most többen visszavonták megrendelésüket a jövőre érkező Tesla Model 3-ról, Musk pedig úgy nem mentheti meg a világot, ha nem vesznek tőle semmit.

És ha ez nem lenne elég, Elonnak elege lett a los angelesi közlekedési dugókból, és úgy döntött, épít egy alagutat a kaliforniai metropolis alá. Első hallásra meglehetősen hihetetlennek hangzik a dolog, de a napokban közzétett egy fotót egy hatalmas fúrófejről, amellyel a hírek szerint már meg is kezdte a tesztfúrásokat.

Kiemelt Partnereink