Gyártók A Seat lesz az első európai autómárka, ami az Amazon Alexát használja

A Seat lesz az első európai autómárka, ami az Amazon Alexát használja

autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.14 15:30

A Seat lesz az első európai autómárka, ami az Amazon Alexát használja

A bejelentést Luca de Meo, a Seat elnöke tette a Frankfurti Autószalonon.

Hirdetés

Az Alexa hangvezérlésű szolgáltatás 2017 végétől lesz elérhető a Seat Leon és Ateca modelljeiben, 2018-tól pedig az Ibizában, az Aronában és az új, nagy SUV-ban is.

Az Amazon Alexa lehetővé teszi a Seatot vezetők számára, hogy hangjukkal optimalizálják az autóban töltött időt, például a sofőrök személyes időbeosztásukat kezelhetik, vagy akár zenéket is kereshetnek.

– Az Amazon Alexa beintegrálása rendszereinkbe, nagy lökést jelent a Seat digitális ökoszisztémája és összekapcsolhatósága számára, és a márkát az európai összekapcsolt autók élvonalába helyezi – mondta el Luca de Meo, a Seat elnöke. – A hangvezérlésű szolgáltatások trendje egyre növekszik, és ezért elérhetőbbé akarjuk tenni ügyfeleink számára is.

– Izgatottak vagyunk, amiért a Seat beépítette Alexát a járműveibe – mondta el Ned Curic, az Amazon Alexa alelnöke. – Szerintünk a hangok nagy részei a jövőnek, és ez részben igaz az autókra is. A kormánykerék egyszerű megérintésével a Seat ügyfelei megkérhetik Alexát, hogy zenéljen, ismertesse a híreket, irányítsa okos otthonukat, és a szolgáltatás még sok minden mást is tud.

Kiemelt Partnereink