Gyártók A Mercedes luxusmárkája sem hagyja ki a SUV-ziccert

A Mercedes luxusmárkája sem hagyja ki a SUV-ziccert

autopro.hu/B.B. | 2019.03.27 09:31

A Mercedes luxusmárkája sem hagyja ki a SUV-ziccert

Immár hivatalos, érkezik a Mercedes-csoport legdrágább SUV-ja, a GLS alapjaira épülő városi Maybach-terepjáró. Az új jövevényről már azt is tudni, hogy az egyesült államokbeli Alabamában fog készülni.

Hirdetés

Még idén bemutatja a Mercedes a BMW X7-nek és a Bentley Bentaygának szánt ellenfelét, a dupla M-logóval ellátott legújabb "terepjáróját". A Maybach hamarosan érkező autója a Mercedes GLS platformjára épül majd abban az alabamai üzemben, ahol jelenleg a C-Class Sedan, GLE, GLE Coupe és a kifutó GLS modellek készülnek. A Maybach már a gyártás helyszínválasztásával is rekordot dönt, hiszen a gép a legdrágább, az Egyesült Államokban sorozatban gyártott új autó lesz.

A jelenleg ezt a címet birtokló elektromos Acura NSX trónfosztása abból a szempontból nem meglepő, hogy a Maybach-SUV ára kétszázezer dollár, vagyis nagyjából 56 millió forint körül várható.

Az autóról túl sok részletes információt egyelőre nem adott ki a gyártó, az azonban valószínű, hogy a gép orrában a német gyártó V8-as, 560 lóerős turbómotorja dolgozik majd.

Mivel a luxusgyártó minden három eladott S-osztályából kettő Kínában talál gazdára, ezért új modelljével is várhatóan leginkább a távol-keleti országot célozza meg. Ebből a szempontból célszerű lenne a GLS bemutatását is a sanghaji autószalonra időzíteni - ha tényleg így lesz, akkor áprilisban már meg is ismerhetjük a Mercedes-csoport legújabb koronaékszerét.

Kiemelt Partnereink