Gyártók A Borgward után a Mercedes is Brémába készül

A Borgward után a Mercedes is Brémába készül

autopro.hu/B.B. | 2016.11.01 06:31

A Borgward után a Mercedes is Brémába készül

Pár napon belül két autóipari beruházásnak is örülhet a német város: a csillagos márka nemrég bemutatott elektromos kocsiját is náluk gyártják majd.

Hirdetés

A Borgward BX7-es modellje után újabb elektromos kocsi készülhet Brémában, a feléledő márka után ugyanis a Mercedes is a német várost választotta EQ modelljének termelési helyszínéül, írja az Automobilwoche. Az, hogy Brémában készülhet a csillagos márka elektromos modellcsaládjának első modellje, akár a stuttgartiak még komolyabb elköteleződését vetítheti előre, sőt hosszabb távon akár újabb beruházásokat is jelenthet. Dieter Zetsche elmondása szerint a brémai üzem eddig is nagyfokú rugalmasságot biztosított a gyártónak.

Az EQ-t ősz elején Párizsban ismerhette meg a nagyvilág, az autószalonon bemutatott 500 kilométeres hatótávú újdonság 2019-ben érkezhet a piacra. Az akkumulátorok is Mercedestől származnak majd, a hírek szerint annak Accumotive leányvállalatának kamenzi gyárában készülhetnek.

A Daimler 2025-re összesen tíz teljesen elektromos modellt szeretne kínálni a fogyasztóknak, az e-modellek akár négy különböző kontinensen is készülhetnek. Ez azt jelenti, Bréma után a jövőben újabb város örülhet majd e-autógyárnak – a legjobb esélyei Pekingnek vannak.

Kiemelt Partnereink