Gyártók A Bentley sem tud kimaradni a visszahívás-listából

A Bentley sem tud kimaradni a visszahívás-listából

autopro.hu | 2015.10.29 15:35

A Bentley sem tud kimaradni a visszahívás-listából

Közel 30 ezer luxusautó megy vissza a feladónak, miután gondok lehetnek az akkumulátorkábelekkel. Ha pedig azokkal gond van, sok hiba lehetősége felmerülhet.

Hirdetés

Mint az őszi megfázás, úgy kapta el az autógyártókat sorra a visszahívási láz: ezen a héten eddig már féltucat bejelentésnél jártunk. A hetedik, a prémium kategóriás Bentley ritka vendég ilyesféle körökben, ám elég volt egy csavar lazasága, hogy feliratkozzanak a nem éppen eminens listára.

Ha Ön esetleg egy Bentley Flying Spur tulajdonosa, szervizbe kell fáradnia

A probléma igen hasonló, mint a Maserati esetében, ahol ezernyi Quattroporte GTS V-8 szedán akkumulátorából kivezető, az indítómotorhoz csatlakozó pozitív kábel rögzítése nem sikerült kellően biztonságosra. A 2011 februárja és 2014 júniusa között gyártott Bentley Continental GT, GTC és Flying Spur modelleknél ugyancsak az akkumulátor kábelcsatlakozója lazulhat ki, a következmények pedig nem sok jót ígérnek.

Emiatt összesen 27 ezer 640 luxusautóra vár közel kétórás szerelés, ami kellemetlen rekordot jelent ahhoz képest, hogy az egész tavalyi évben ennek töredékét, mindössze 11 ezer 20 példányt hívott vissza a Bentley.

Kiemelt Partnereink